Focusses Trainer

Onze Focusses trainer helpt je bij het efficiënter waarnemen, verwerken en handelen op visuele informatie.

 

Want zowel je cognitieve toestand als je fysieke toestand is belangrijk bij het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen. Iedereen traint zijn fysieke toestand op een of andere manier, maar helaas wordt ons cognitieve systeem vaak vergeten. Terwijl dit systeem net zo belangrijk is. De cognitieve trainingen van Focusses kunnen onder andere gebruikt worden voor onderhoud van de hersenen, functieherstel van het brein, verbeteren van informatieverwerking en het verhogen van je reactievermogen.

 

”Door mijn achtergrond als bewegingswetenschapper (BSc), waar ik een minor Sport & Sport Psychologie heb gevolgd, weet ik hoe belangrijk de perceptuele & cognitieve processen zijn voor onze persoonlijke prestaties. Mijn doel is om deze processen te optimaliseren, zodat jij efficiënter te werk kan gaan in het dagelijks leven.”

 

We leggen samen de focus op het verbeteren van je aandacht, (werk)geheugen, emoties, sensomotoriek en informatieverwerking. Samen met onze specialisten is het doel om verschillende perceptuele en cognitieve klachten te leren begrijpen, onderzoeken en beëindigen.

Vincent Patelski

Bewegingswetenschapper (BSc) – Cognitief Trainer

Focusses Trainingscentrum

Wist je dat 90% van de informatie die door onze zintuigen verwerkt moeten worden via onze ogen binnenkomt? Dan snap je ook dat dit dè reden is waarom visueel trainen van belang is om jouw doelstellingen te bereiken. Want ongecorrigeerde hypermetropen en myopen gaan deze ”input” dus niet optimaal verwerken. Het visuele systeem werkt niet op optimale capaciteit en hierdoor wordt diepte inschatten en anticiperen op visuele prikkels lastiger. Een bepaalde spanning van het visuele systeem kan zelfs leiden tot astenope klachten (hoofdpijn, moeite met snelle bewegingen, minder goed zien in schemering, nek- en rugklachten, lichtgevoeligheid, diepte zien en algemene vermoeidheid).

 

Bij Focusses hebben we altijd onze eigen optometristen in huis voor een optimale start van jouw Focusses-traject. Onze orthoptisten nemen voorafgaand aan het Focusses-traject een volledige visual assessment bij je af en controleren de kwaliteit van jouw ogen. In samenwerking met onze Focusses trainer worden de trainingen samengesteld om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen.

 

Door het proces van waarnemen, verwerken en handelen structureel te trainen creëer je de vaardigheid om beter te focussen op jouw succes. Dus, wanneer je situaties herkent waarbij er onnodige fouten worden gemaakt, je kansen laat liggen doordat je bepaalde informatie niet opmerkt, of er ontstaat stress omdat je niet makkelijk met (werk)druk om kan gaan? Dan biedt Focusses® jou een extra perspectief!

 

Lees hier wat Focusses kan doen bij:

Focus + Focus = Succes

Wat zou het voor jou betekenen wanneer je meer meekrijgt van je omgeving en dat je deze prikkels efficiënter kan verwerken om sneller te reageren? Zeker in een steeds dynamischere (mobiele) wereld, waarin informatie bepalend is voor de successen die we boeken. Of je nu een topsporter bent die bezig is met topprestaties, een manager die overzicht moet houden, of moeite hebt om (werk)druk te reguleren. Voor iedereen is het van belang dat het waarnemingsproces, verwerken van informatie en het omzetten tot een handeling zo efficiënt mogelijk plaatsvindt.

“Een goede focus biedt ruimte voor het creëren van kansen en bedreigingen worden sneller gesignaleerd”

Presteren vanuit een ander perspectief

De visuele trainingssessies van Focusses creëren verbeteringen in jouw huidige Focus. Door onze trainingssessies ontwikkelen er positieve adaptaties tussen verschillende hersencellen. Als gevolg hiervan ontstaan er verbeterde verbindingen tussen verschillende gedeeltes in de hersenen. Hierdoor kan je alerter reageren en ervaar je tegelijkertijd minder druk.

 

Doordat onze optische specialisten eerst goed onderzoeken hoe je huidige visuele situatie is, kunnen we een op maat gemaakt trainingsprogramma schrijven wat ruimte biedt voor jouw persoonlijke cognitieve ontwikkeling.

Wil jij ook meer focus?

Geïnteresseerd geraakt of heb je vragen?

Neem contact met ons op!

    Focusses BV
    Tempelplein 15
    6131 JC Sittard